MULTIPLE CHOICE NURSING QUESTION ANSWERS-4

Question 1:-Which of the following condition has an increased risk for developing Hyperkalemia?


 A:-Crohn’s disease
 B:-Cushing’s disease
 C:-Chronic heart failure
 D:-End-stage renal disease
 Correct Answer:- Option-D


Question 2:-The percentage of contribution of CFCs in total global warming is
 A:-6%
 B:-14%
 C:-60%
 D:-20%

 Correct Answer:- Option-B

Question 3:-Which of the following is not an indication for the use of Beta Blockers ? A:-Variant angina
 B:-Migraine prophylaxis
 C:-Hypertension
 D:-Glaucoma
 Correct Answer:- Option-A

Question 4:-Human placenta is
 A:-Haemoendothelial
 B:-Haemochorial
 C:-Endothelioendothelial
 D:-Endotheliochorial
 Correct Answer:- Option-B

Question 5:-Expansion of PPE
 A:-Patient Protective Environment
 B:-Personal Protective Equipment
 C:-Personal Protective Environment

 D:-Primary Protective Equipment
 Correct Answer:- Option-B

Question 6:-Physiological changes in pregnancy include which of the following
 A:-Increase in blood volume by 100%
 B:-Decrease in Hb
 C:-Peripheral resistance 50% increases
 D:-Cardiac output 40% decreases
 Correct Answer:- Option-B

Question 7:-The lipoprotein which removes cholesterol from peripheral tissues and transport it to liver is
 A:-HDL
 B:-LDL
 C:-VLDL
 D:-IDL
 Correct Answer:- Option-A

Question 8:-Administration of benzathine penicillin in patients with rheumatic heart disease (RHD) is an intervention aimed
at prevention at what level
 A:-Primordial
 B:-Primary
 C:-Secondary
 D:-Tertiary
 Correct Answer:- Option-C

Question 9:-Which of the following is atypical antipsychotic ?
 A:-Chlorpromazine
 B:-Olanzapine
 C:-Haloperidol
 D:-Thioridazine
 Correct Answer:- Option-B

Question 10:-The test used to find out the amount of free residual chlorine in water after chlorination
 A:-Hay’s test
 B:-Rotheras test
 C:-Benedict’s test
 D:-Orthotolidine test
 Correct Answer:- OptionOption-D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s