STAFF NURSE EXAM QUESTION ANSWERS-5

Question#1:-Jaipur foot has an advantage over conventional prosthetic feet because

 A:-Separate Male and Female feet are available
 B:-Same foot can be used lifelong (Durable)
 C:-It can be used without a footwear (Bare foot walking possible)
 D:-It matches any skin colour
 Correct Answer:- Option-C


Question #2:-Shick test is done in
 A:-meningitis
 B:-diphtheria
 C:-pertussis
 D:-poliomyelitis
 Correct Answer:- Option-B

Question #3:-Most commonly used laboratory technique used to identify tubercle bacilli in sputum
 A:-Acid-fast staining
 B:-Sensitivity testing
 C:-Agglutination testing
 D:-Dark-field illumination
 Correct Answer:- Option-A

Question #4:-Isotonic solution
 A:-0.9%Sodium Chloride
 B:-0.45% Sodium Chloride
 C:-10 %Dextrose
 D:-25% Dextrose
 Correct Answer:- Option-A

Question #5:-The antidote of paracetamol is
 A:-Cyclosporin
 B:-N-acetylcysteine
 C:-Cyclophosphamide
 D:-Diclofenac
 Correct Answer:- Option-B

Question #6:-Cretinism is caused by the congenital deficiency of
 A:-Thyroid hormone
 B:-Parathormone
 C:-Antidiuretic hormone
 D:-Adrenaline
 Correct Answer:- Option-A

Question #7:-Which lab test is to be monitored while the client is on treatment with aminoglycocides?
 A:-Haemoglobin
 B:-S. bilirubin
 C:-S. creatinine
 D:-Platelets
 Correct Answer:- Option-C

Question  #8:-The position contraindicated for a child after cleft lip surgery is
 A:-Supine position
 B:-Prone position
 C:-Right lateral position
 D:-Left lateral position
 Correct Answer:- Option-B

Question  #9. Which of the following classes of medications maximizes cardiac performance in clients with heart failure by increasing ventricular contractility?
a. Beta-adrenergic blockers
b. Calcium channel blockers
c. Diuretics
d. Inotropic agents

Correct Answer:-Option-D


Question #10:-Synchronizer switch is in off position in
 A:-Cardioversion
 B:-Pacing
 C:-Defibrillation
 D:-Intubation
 Correct Answer:- Option-C



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s