Computer G.K Advanced Online Objective Test 

1) Which of the following is an input device? 

 A.    Mouse

 B.    Keyboard

 C.    Scanner

 D.    All the above

Answer : D.

2) The set of instructions that tells the computer what to do is 

 A.    Softcopy

 B.    Software

 C.    Hardware

 D.    Hardcopy

Answer : B.
3) Which of the following stores more data? 

 A.    DVD

 B.    CD ROM

 C.    Floppy Disk

 D.    CD RW

Answer : A.

4) —- is the heart of the computer and this is where all the computing is done. 

 A.    Keyboard
 B.    Monitor

 C.    Central Processing Unit

 D.    Printer

Answer : C.

5) One byte is equival to 

 A.    8 bit

 B.    16 bit

 C.    32 bit

 D.    64 bit

Answer : A.
6) To move forward through the tabs 

 A.    CTRL+TAB

 B.    CTRL+SHIFT+TAB

 C.    SHIFT+TAB

 D.    None of these

Answer- A
7) Personal computers can be connected together to form a 

 A.    server

 B.    network

 C.    supercomputer

 D.    enterprise

Answer : B.
8) Choose the smallest memory size 

 A.    kilobyte

 B.    megabyte

 C.    gigabyte

 D.    terabyte

Answer : A.

9) The steps and tasks needed to process data, such as responses to questions or clicking an icon, are called: 

 A.    instructions

 B.    operating system

 C.    application software

 D.    system unit

Answer : A.

10) The operating system is the most common type of ____________ software. 

 A.    system

 B.    communication

 C.    application

 D.    word-processing

Answer : A.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s