Computer Basic General Knowledge Questions and answers 

1. Father of supercomputer is:

Answer: Seymour Cray
2. Father of Computer Science is:

Answer: Alan Turing
3. First Cyber police station established in India was at:

Answer: Bangalore
4. Internet controlling in India is by:

Answer: Videsh Sanchar Nigam Ltd.
5. Name the first Supercomputer in the world?

Answer: The CDC 6600, released in 1964, is generally considered as the first supercomputer.

6. RAM stands for:

Answer: Random Access Memory

7. CPU stands for:

Answer: Central Processing Unit
8. WAP stands for:

Answer: Wireless Application Protocol
9. Compact Disc (CD) invented by:

Answer: James T. Russell
10. Computer Programming Language ‘C’ introduced by:

Answer: Dennis Ritchie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s